All Points East

Victoria Park London E3

May/June 2020

May/June 2020

Location: East End Film Festival Tent

All Days

As part of All Points East 'In the Neighbourhood' EEFF present a 4 day free film festival in our pop up cinema in Victoria Park. From 10am every day we’re very excited to welcome Lightbox Cinema for a series of amazing cinema workshops for kids of all ages. There’s no fee or sign up necessary, just turn up and get involved!

Monday 27th May:

10:00 - Lightbox Present: A Kaleidoscope of Dreams Workshop (90 mins)

12:30 - Lightbox Present: Silhouette Stop Motion Animation Workshop (90 mins)

14:00 - EEFF Presents: A Matter of Loaf and Death (30 mins)

14:30 - Flatpack Presents: Colourbox Kids Short Films (45 mins)

15:30 - Lightbox Present: Silhouette Stop Motion Animation Premier! (30 mins)

16:15 - Archive Shorts: Tower Hamlets and Childhood (30 mins)

17:00 - EEFF Presents: The Anchor (2019) World Premier + Director Q+A and Discussion (film run time 60 mins)

19:30 - Fringe! Present: Rafiki (2018, 82 mins)

Tuesday 28th May:

10:00 - Lightbox Present: The Amazing Giant Zoetrope Workshop (90 mins)

12:00 - Flatpack Presents: Colourbox Kids Short Films (60 mins)

13:00 - Lightbox Present: Cabbages, Coconuts and Kazoos - Sound Effects Workshop (90 mins)

15:00 - EEFF Presents: The Farmer's Llamas & A Close Shave (60 mins)

16:15 - Archive Shorts: Tower Hamlets and Childhood (30 mins)

17:00 - EEFF Presents: East End Film Festival Shorts (120 mins)

19:30 - EEFF Present: Sorry To Bother You (2018, 112 mins)

Wednesday 29th May:

10:00 - Lightbox Present: A Kaleidoscope Of Dreams Workshop (90 mins)

12:00 - EEFF Presents: The Wrong Trousers (30 mins)

12:30 - Lightbox Present: Silhouette Stop Motion Animation Workshop (30 mins)

14:30 - Flatpack Presents: Colourbox Kids Short Films (45 mins)

15:30 - Lightbox Present: Silhouette Stop Motion Animation World Premier! (30 mins)

16:15 - Arcive Shorts: Tower Hamlets and Childhood (30 mins)

17:00 - EEFF Presents: East End Film Festival Shorts (120 mins)

19:30 - EEFF & Cutting East Presents: We Out Here + Music Video Mixtape & Discussion (120 mins)

Thursday 30th May:

10:00 - Lightbox Present: The Amazing Giant Zoetrope Workshop (90 mins)

12:00 - Flatpack Presents: Colourbox Kids Short Films (45 mins)

13:00 - Lightbox Present: Cabbages, Coconuts and Kazoos - Sound Effects Workshop (90 mins)

15:00 - EEFF Presents: A Matter Of Loaf and Death & The Wrong Trousers (60 mins)

16:15 - Archive Shorts: Tower Hamlets and Childhood (30 mins)

17:00 - EEFF Presents: East End Film Festival Shorts (120 mins)

19:30 - EEFF/Welcome Cinema Presents: The Other Side Of Hope (98 mins)

Lightbox Cinema is a London based initiative set up by Laura Kloss to teach and inspire children about cinema heritage. Through creative and interactive workshops children get to learn about cinematic treasures and film making techniques from the past. In an age where digital mediums are taking over we look back at silent cinema, 16mm film, magic lanterns, and the play of light and shadow in fun, innovative ways.

All sessions are open to everyone for free and operate on a drop-in basis!